Spring naar inhoud

Kunst Musea Over De Hele Wereld

Musea verzamelen en verzorgen voorwerpen van wetenschappelijk, artistiek of historisch belang en maken ze beschikbaar voor het publieke via tentoonstellingen die permanent of tijdelijk kunnen zijn. Grote musea bevinden zich in grote steden over de hele wereld en er zijn meer lokale in kleine steden.

Bij Saatchi Gallery kun je de lijst met hoofdmusea over de hele wereld zien. Enkele van deze worden hieronder gegeven.

Het Museum van Moderne Kunst - New York

Het Museum voor Moderne Kunst is toegewijd aan het zijn van het voornaamste museum van moderne kunst ter wereld. De rijke en gevarieerde collectie vormt een van de meest uitgebreide en panoramische uitzichten van moderne kunst. Het museumarchief bevat primair bronmateriaal in verband met de geschiedenis van het Museum voor Moderne Kunst en hedendaagse kunst.

National Gallery - Londen

De National Gallery herbergt enkele van de beroemdste en meest bekende schilderijen ter wereld, in een gebouw dat een internationaal erkend oriëntatiepunt is.

Het Metropolitan Museum - New York

Het Metropolitan Museum of Art is een van 's werelds grootste en mooiste kunstmusea. De collecties omvatten meer dan twee miljoen kunstwerken die 5000 jaar wereldcultuur bestrijken, van voorgeschiedenis tot heden en uit alle delen van de wereld.

Tate Modern - Londen

Tate Modern is de nationale galerij van internationale moderne kunst. Gelegen in Londen, is het een van de familie van vier Tate galerijen die selecties uit de Tate Collection weergeven. De collectie bestaat uit de nationale collectie Britse kunst en internationale moderne kunst vanaf 1500 tot heden

National Gallery of Art, Washington - Washington DC

De National Gallery of Art, een van de voornaamste musea ter wereld, werd gecreëerd voor de mensen van de Verenigde Staten van Amerika door een gezamenlijke resolutie van het Congres dat de gift van financier, ambtenaar en kunstcollector Andrew W. Mellon in 1937 accepteerde.

Guggenheim Museum - New York

De Stichting realiseert deze missie door middel van buitengewone tentoonstellingen, opleidingsprogramma's, onderzoeksinitiatieven en publicaties en streeft ernaar om een ​​steeds diverser internationaal publiek te betrekken via haar unieke netwerk van musea en culturele partnerschappen.

Los Angeles County Museum of Art - Los Angeles

Opgericht in 1910 als onderdeel van het Los Angeles Museum voor Geschiedenis, Kunst en Wetenschap,
Ervaar Europese meesterwerken, hedendaagse hedendaagse kunst, een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst uit de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Bekijk kunstmusea over de hele wereld, musea tentoonstellingen, groepstentoonstellingen en bronnen van kunstmusea. Bekijk Kunstmusea over de hele wereld in The Saatchi Gallery - Londense eigentijdse kunstgalerie.

Geniet van kunst en musea over de hele wereld vanuit je eigen vakantiehuis dat je boekt via websites als RentalMondo.com  Lees meer over hen via hun pagina op Twitter of neem contact op via Facebook hier: https://fb.com/rentalmondo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *